Danie z ziemniakami, wołowiną, pieczarkami, groszkiem i czosnkiem w sosie gulaszowym.
Wartość energetyczna | 600 kcal (2512 kJ) |
---|---|
Waga netto | 132 g |
Okres trwałości | 48 miesięcy |
Przygotowanie | 1. Rozerwij torebkę u góry i rozłóż jej dolną część. Usuń pochłaniacz tlenu. 2. Uzupełnij gorącą wodą do kreski 11 (=0.400 litr). 3. Dobrze wymieszaj. 4. Zamknij torebkę za pomocą suwaka. Odstaw na 10 min. 5. Zamieszaj ponownie. 6. Jedz prosto z torebki. |
Wartość odżywcza/100 g - danie gotowe
energia | 113 kcal (470 kJ) |
---|---|
tłuszcze | 5.5 g (nasycone: 3.7 g) |
węglowodany | 11.7 g (cukier: 1.7 g) |
białko | 3.5 g |
sól | 0.4 g |
błonnik | 1.5 g |
45% proszek ziemniaczany (ziemniak, konserwant (E223), przeciwutleniacz (E304), regulator kwasowości (kwasek cytrynowy), lecytyna sojowa (E450, E471)), olej palmowy, skrobia ziemniaczana, przyprawy(papryka w proszku, kminek, pieprz, chili, kurkuma), białko rzepakowe, cebula w proszku, cukier, sól, wyciąg z drożdży, aromat, olej słonecznikowy, mleko w proszku, olej kokosowy, 7% wołowina, 4% papryka, 3% groszek, pieczarki, bulion (białko sojowe, sól, syrop glukozowy, olej słonecznikowy), 0.18% czosnek
Zawiera soję, mleko. Może zawierać śladowe ilości: orzechy ziemne, orzechy.