Danie z ryżem, kurczakiem, fasolką szparagową, papryką i ananasem w kremowym sosie curry.
1 PORCJA
Wartość energetyczna | 600 kcal (2512 kJ) |
---|---|
Waga netto | 145 g |
Okres trwałości | 48 miesięcy |
Przygotowanie | 1. Rozerwij torebkę u góry i rozłóż jej dolną część. Usuń pochłaniacz tlenu. 2. Uzupełnij gorącą wodą do kreski 9 (=0.370 litr). 3. Dobrze wymieszaj. 4. Zamknij torebkę za pomocą suwaka. Odstaw na 8 min. 5. Zamieszaj ponownie. 6. Jedz prosto z torebki. |
Wartość odżywcza/100 g - przygotowane
energia | 116 kcal (486 kJ) |
---|---|
tłuszcze | 2.7 g (nasycone: 1.9 g) |
węglowodany | 18.6 g (cukier: 2.4 g) |
białko | 3.5 g |
sól | 0.7 g |
błonnik | 0.9 g |
SKŁAD:
57% ryż, mleko w proszku, olej kokosowy, 6% kurczak (kurczak, regulator kwasowości, sól, regulator kwasowości (wyciąg z rozmarynu)), 6% ananas żurawiny (ananas, cukier, konserwant (E220), regulator kwasowości (kwasek cytrynowy)), skrobia ziemniaczana, 5% fasolka szparagowa, olej palmowy, bulion (białko sojowe, sól, syrop glukozowy, olej słonecznikowy), cebula, 3% papryka, 0.52% curry (kurkuma, kolendra, pieprz, kminek, kozieradka, chili, lubczyk, seler, koper), 0.05% chili
Zawiera soję, mleko, seler. Może zawierać śladowe ilości: orzechy ziemne, orzechy.